Cursus Elektromotoren module 3: Softstarter en Frequentieregelaar
Meer weten over softstarters en frequentieregelaars? Over hoe ze worden gebruikt om elektromotoren aan te sturen? Dan is deze module voor jou! Net zoals bij module 1 en 2 gaan we steeds dieper in op de theorie (en praktijk) van elektromotoren.
Bij WTB Trainingen krijg je altijd een opleiding van kwaliteit die je verder brengt in je vak.
Cursusinhoud Elektromotoren 3
- Algemene werking softstarter
- Algemene werking frequentieregelaar
- Voordelen ten opzichte van conventionele regelingen
- Motorkoppel & toerental
- Bepalen van basisinstellingen aan de hand van motorspecificaties
- Draaien en afremmen van motoren (de kwadranten)
- Aanlopen en uitlopen
- Aansluiten frequentieregelaar
- Handmatige instellingen
- Instellen met behulp van de computer
- Veelvoorkomende instellingen
- Activeren van de motorrem
- Beveiliging
- Risico’s van te laag of te hoog motortoerental
- Veilig inzetgebied motor
- Motorkoeling
- Fout meldingen van een frequentieregelaar
- Voortijdige signalering motorslijtage
- Testprogramma
- Diverse praktijkopdrachten
Duur van de cursus
De cursusduur duurt 3 dagdelen van 3 uur.
Doel elektromotoren cursus
In moderne installaties worden elektromotoren dikwijls aangestuurd door middel van een softstarter of frequentieregelaar. Deze manier van aansturen kent tal van voordelen. Je kan zo namelijk gecontroleerd een motor aan en uit laten lopen, eenvoudig snelheden afregelen, beveiligingen instellen voor overbelasting en zelfs motorslijtage monitoren. Om een frequentieregelaar goed aan te sluiten en in te regelen is het van belang te weten wat een frequentieregelaar doet en welke instellingen gemaakt moeten worden. Deze cursusmodule gaat zowel praktisch als theoretisch in op het werken met frequentieregelaars en softstarters en is daarmee een prima basis voor de installatie- of onderhoudsmonteur.
Werkwijze van De Techniekschool
De cursus bestaat uit zowel theorie als praktijk lessen en heeft een levendig karakter waarbij eigen inbreng zeer gewaardeerd wordt.
De cursus wordt afgesloten met een praktijkopdracht. Bij goed gevolg ontvangt de cursist een certificaat.
Cursus op maat
Zelf beslissen op welke data en tijden de cursus wordt ingepland voor jouw bedrijf? Kijk snel bij het tapje Maatwerk voor de mogelijkheden.
Subsidie voor technische cursussen
Mogelijk kom je in aanmerking voor subsidie of een bijdrage van een scholingsfonds! Van het OOM of A+O bijvoorbeeld.
Benieuwd of je in aanmerking komt voor deze subsidie? Neem dan contact op met bovengenoemde scholingsfondsen voor advies.
Vragen over de mogelijke subsidie voor onze cursussen? Geen probleem! Neem voor meer informatie gerust contact op met Joël Struiken. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06 50 91 93 97.
Cursus op maat bij WTB Trainingen
WTB Trainingen is onderdeel van De Techniekschool en biedt technische cursussen in allerlei soorten. Maar ook voor een cursus geheel op maat kan je bij ons terecht. Dit geldt voor zowel nieuwe als huidige trainingen. Alles aan onze cursussen is aanpasbaar aan de wensen van jouw bedrijf. Samen zorgen we ervoor dat we de perfecte training maken!
Allemaal leuk en aardig, maar wat betekent een cursus op maat nu eigenlijk? Wat het vooral inhoudt is dat alles aanpasbaar is naar jouw wensen. Zo kunnen we de data en cursustijden geheel richten op de behoeften van jouw bedrijf.
Meer weten over de mogelijkheden? Of vragen over deze cursus? Neem dan gerust contact op met Joël Struiken voor meer informatie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer: 06 50 91 93 97.
Prijzen van elektromotoren cursus
€ 635 (incl. lesmateriaal en lunch)
De genoemde bedragen zijn allemaal exclusief BTW.
Meer weten over de mogelijkheden bij WTB Trainingen via De Techniekschool? Of vragen over de cursus Tekeninglezen? Neem voor meer informatie gerust contact op met Joël Struiken. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06 50 91 93 97.
Cursusdatum:
Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden