017.01 Lean en SixSigma werken
Doel

Het assembleren van uw producten kost tijd. Toch luidt een oud gezegde: "Tijd is geld". Wat als u efficienter gebruik kunt maken van de productietijd? Wat als u binnen hetzelfde tijdsbestek en hetzelfde aantal werknemers, uw productieoutput kunt vergroten en door betere procesborging de kwaliteit kunt verbeteren? Wat als uw productiemedewerkers beter in staat zijn om samen te werken, doordat ze behalve hun eigen verantwoordelijkheid, zich ook voor de groep verantwoordelijk voelen? Lijkt het u niet fijn om te weten dat uw productiemedewerker actief meedenkt over verbeteringen? Wilt u uw productieoutput verhogen en door procesborging de kwaliteit van uw product verbeteren, dan is deze workshop een goede kennismaking met Lean Manufacturing.

Lean Manufacturing kenmerkt zich door het optimaliseren van het productieproces. Een centraal uitgangspunt van deze denkwijze, is het weghalen van de acht verspillingen. Verschillende Lean-tools zijn voor het optimaliseren van het productieproces ontwikkeld. Het doel van deze cursus is productiemedewerkers inzicht te geven in de acht verspillingen en kennis te laten maken met de tools die ingezet kunnen worden om "flow" in het productieproces te krijgen.

Werkwijze

De cursus heeft een workshopstructuur, waarbij de cursisten een simulatiespel spelen. Er zal namelijk een productieproces in het klein worden nagebootst waar met behulp van technisch LEGO producten vervaardigd gaan worden. Het simulatiespel bestaat uit vier productierondes. Tijdens elke ronde zal een Lean-tool worden geimplementeerd in het productieproces. Door het simulatiespel kan op eenvoudige en zeer laagdrempelige wijze de theoretische achtergrond van Lean Manufacturing aangeleerd en gecontextualiseerd worden. Hierdoor ontstaat er begrip voor de acht verspillingen en voor de Lean-tools die u wilt implementeren.

Cursusinhoud

Wat is Lean Manufacturing?
Waarom Lean werken?
Verantwoordelijkheid en samenwerken

De acht verspillingen herkennen en minimaliseren:
- Uitval / defecten
- Overbodige activiteiten
- Onnodige bewegingen / zoeken
- Transport
- Wachten
- Voorraad
- Niet gebruikte creativiteit / talent
- Overproductie

Toepassen van de meest gehanteerde Lean-tools:
- Kaizen
- 5S werkplek optimalisatie
- Kanban systeem
- Van push- naar pull
- Continuous Flow

Afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een gezamenlijke praktijkopdracht. De cursist ontvangt een deelname certificaat.

Bestemd voor

Om LEAN manufacturing tot een succes te maken binnen uw bedrijf is het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Deze workshop ondersteunt u bij het overbrengen van het LEAN gedachtengoed op uw productiemedewerkers.

Gewenste vooropleiding / werkervaring

Niet van toepassing. WTB-trainingen heeft de filosofie dat scholing altijd zinvol is voor de ontwikkeling van zowel uw medewerkers als uw bedrijf. Wij stellen daarom geen verplichte vooropleidingseisen. Wij hebben deze cursus ingeschaald op MBO-niveau.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit een praktische syllabus die voor de cursisten tevens als naslagwerk kan worden gebruikt. Daarnaast verzorgen wij het schrijfmateriaal en eventueel aanvullend lesmateriaal.

Cursusduur

De cursusduur bedraagt een dagdeel van 4 uur.

Cursuskosten
De cursuskosten bedragen € 195,00 per persoon.
De inschrijfkosten bedragen € 0,00 per persoon.
De kosten voor het les- en oefenmateriaal bedragen € 50,00 per persoon.
De genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Nu tijdelijk geen inschrijfkosten bij inschrijving direct via onze site.

In-company
WTB Trainingen biedt interessante mogelijkheden om deze cursus in-company en op maat voor u te verzorgen.
Informeer naar de mogelijkheden via 0348 - 413 844.

Subsidie
Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie of scholingsbijdrage van een scholingsfonds(bijv. OOM(Metaalbewerking) of A+O fonds(Metalektro)). Wij helpen u hiermee graag op weg.
Direct inschrijven
Direct inschrijven
Meer informatie:
WTB Trainingen
Vijzelmolenlaan 1
3447GX WOERDEN

tel: 0348 - 413 844
fax: 0348 - 433 525

info@wtb-trainingen.nl