508.03 Veilig tillen
Doel

Teneinde het verantwoord tillen bij de werknemers zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen, kan er gekozen worden voor een instructie in de vorm van een 'tilcursus'. Op deze manier raken werknemers bekend met de theorie en de praktijk van het tillen. Tijdens de theoretische instructies worden de principes besproken die op vrijwel alle tilsituaties van toepassing zijn en tijdens de praktische instructies worden met de werknemers verschillende technieken geoefend waarop er getild kan worden.

De aandacht zal daarbij vooral uit moeten gaan naar de tilhandelingen die in het werk van de betreffende groep werknemers aan bod komen. Met name ook in het praktische gedeelte van de cursus is het verstandig het tillen te oefenen met de materialen die ook daadwerkelijk door de werknemers getild moeten worden. Zodoende kan er een redelijk natuurgetrouwe situatie gecreeerd worden. Het is natuurlijk ook mogelijk de praktische instructie op de werkplek zelf plaats te laten vinden, zodat de reele situatie de achtergrond vormt waarop de tilhandelingen geoefend worden.

Cursusinhoud

- Ergonomie; spieren, pezen, gewrichten, zenuwen en botten
- Het voorkomen van rugklachten
- De belastbaarheid van het menselijk lichaam
- De juiste bewegingsmethode
- De gevolgen van verkeerd tillen
- Noodzakelijke kennis om verantwoord te kunnen tillen
- Werkhouding
- Praktijkoefeningen

Afsluiting

De cursus is voor iedereen en wordt altijd afgestemd op de aard van de werkzaamheden binnen een bedrijf en de in gebruik zijnde hulp- en hijsmiddelen. Daarom worden deze cursussen uitsluitend op het bedrijf gegeven.

Bestemd voor

De cursus is bedoeld voor alle medewerkers in uw organisatie die regelmatig lichamelijk zwaar werk verrichten en regelmatig tillen. Ook het leidinggevend personeel dient op de hoogte te zijn van de meest veilige en juiste werkmethoden.

Gewenste vooropleiding / werkervaring

Niet van toepassing. WTB trainingen heeft de filosofie dat scholing altijd zinvol is voor de ontwikkeling van zowel uw medewerkers als uw bedrijf. Wij stellen daarom geen verplichte vooropleidingseisen. Wij hebben deze cursus ingeschaald op LBO/ MBO-niveau.

Lesmateriaal

Lesboek en hand-out.

Cursusduur

De cursusduur bedraagt 1 dag van 6 uur.

Cursuskosten
De cursuskosten bedragen € 210,00 per persoon.
De inschrijfkosten bedragen € 0,00 per persoon.
De kosten voor het les- en oefenmateriaal bedragen € 70,00 per persoon.
De genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Nu tijdelijk geen inschrijfkosten bij inschrijving direct via onze site.

In-company
WTB Trainingen biedt interessante mogelijkheden om deze cursus in-company en op maat voor u te verzorgen.
Informeer naar de mogelijkheden via 0348 - 413 844.

Subsidie
Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie of scholingsbijdrage van een scholingsfonds(bijv. OOM(Metaalbewerking) of A+O fonds(Metalektro)). Wij helpen u hiermee graag op weg.
Direct inschrijven
Direct inschrijven
Meer informatie:
WTB Trainingen
Vijzelmolenlaan 1
3447GX WOERDEN

tel: 0348 - 413 844
fax: 0348 - 433 525

info@wtb-trainingen.nl